جوشکاری آلومینیم با برق

جوشکاری آلومینیم با برق

آلومینیوم فلزی سفید رنگ است ، قابلیت هدایت الکتریکی وحرارتی آلومنییوم زیاد بوده و در مجاورت هوا قشری به نام اکسید آلومینیوم روی آن را می‌پوشاند. که ضخامت آن ۰۰۲/۰ میلیمتر می‌باشد. و آلومینیوم را در مقابل بسیاری از گازها و مایعات محافظت می‌کند.
درجه ذوب آلومینیوم C 658 سانتیگراد است ، درجه ذوب اکسید آلومینیوم در حدود ۲۰۰۰ درجه سانتی گراد می‌باشد. برای بر طرف کردن این اکسید که مانع عمل جوش کاری می‌باشد از پوشش‌هائی که تولید سربارهای مخصوص می‌نماید استفاده می‌کنند وگرد آلومینیوم یا گرد جوشکاری آلومینیوم بر طرف کننده قشر اکسید شده و کثافات سطحی می‌باشد. 


انتخاب الکترود برای جوشکاری آلومینیوم با برق
الکترودهائی که برای جوشکاری آلومینیوم استفاده می‌شود دارای پوشش ضخیم بوده و جنس آن حدود ۹۵% آلومینیوم و ۵% سیلیسیوم می‌باشد . قطر الکترود را مناسب با ضخامت قطعه کار باید انتخاب کرد. چون پوشش الکترود رطوبت را جذب می‌کند باید آن را حتماً درمحل خشک نگهداری کرد. الکترودهای مرطوب را می‌توان در درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد خشک کرد. زاویه الکترود نسبت به قطعه کار در جوش آلومینیوم حدود ۴۵ درجه می‌باشد. برای ایجاد قوس الکترود و کار، نوک الکترود و کار را باید با برس سیمی‌یا کاغذ سمباده تمیز کرد.


طریقه جوشکاری آلومینیوم با برق
برای جوشکاری آلومینیوم باید طول قوس را حتی المقدور کوتاه نگهداشت . برای اینکه جوشکاری خوب انجام شود قطعات ضخیمتر از ۵ میلیمتر را حدود ۲۰۰ درجه و برای ضخامت‌های تا ۲۰ میلیمتر را حدود ۴۰۰ درجه سانتی گراد گرم می‌کنند. در موقع تعویض الکترود و ادامه جوشکاری بایستی حدود ۳ سانتیمتر از تفاله‌هائی را که روی جوش بسته شده پاک کرد.
در جوش آلومینیوم با جریان برق از قطب معکوس استفاده می‌شود . قطعات آلومینیوم ریخته شده را باید قبل از جوشکاری تا حدود ۲۶۰ درجه سانتی گراد گرم کرد. بعد از خاتمه جوشکاری باید تفاله جوش را از روی گرده جوش پاک کرد و آن را با آب نیمه گرم شست.
ورق‌های آلومینیوم که ضخامت آنها از ۲ میلیمتر کمتر است با جوش اکسیژن یا استیلن بهتر می‌توان جوش داد باید توجه داشت که از گرد مخصوص جوشکاری آلومینیوم باید در جوش گازحتماً استفاده نمود و زیر کار را نیز محکم نموده تا از ریختن جلوگیری شود و نیز سرعت عمل در ایجاد حوزه مذاب سریع مورد نظر می‌باشد و نیز از شعله قدری احیاء کننده استفاده گردد زیرا به سرد نمودن کار کمک می‌نماید. بهتر است از آجرهای نسوز یا مواد شبیه آن استفاده گردد.
الکترود مخصوص آلومینیوم خالص در دستگاهها
در ایران معروف به نام آما ۱۰۷۵
رنگ شناسائی : انتها- قهوه ای باخال نقره ای
الکترود آلومینیوم روپوش شده برای جوشکاری آلومینیوم خالص در مخازن و دستگاهها می‌باشد. این الکترود دارای جریان نرم است و در تمام حالات به خوبی جوش می‌خورد و چون نقطه ذوب آن پایین است خیلی زود آب می‌شود. برای جلوگیری از سوختن و پاشیدن باید طول قوس را حتی المقدور کوتاه نگهداشت.
برای به دست آوردن درز صاف و بدون سوراخ در قطعات کلفت تر از ۸ میلیمتر بهتر است قطعه تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شود. قطر الکترود را معادل ضخامت دیواره جوش دادنی انتخاب می‌کنند. برای به دست آوردن درز جوش مقاوم در الکتروشیمی‌لازم است که بقایای سرباره جوش را خوب پاک کنند.
جنس روپوش رطوبت جذب می‌نماید و باید الکترودها را حتماً در محل خشک نگهداری کنند. الکترودهائی که مرطوب شده باشند می‌تواند در حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد دوباره خشک شوند.


رنگ شناسائی : انتها – قهوه ای
الکترود روپوش دار برای آلیاژهای آلومینیوم مثل AlMn,MlMg,AlMg1,AlMg3,AlMg5 و در وسایل نقلیه – دستگاهها و مخزن سازی – جوشکاری‌های مقاوم در آب دریا و در کشتی سازی به کار می‌رود. این الکترود دارای جریان نرم است و در تمام حالات به خوبی جوش می‌خورد و چون نقطه ذوب آن پایین است خیلی زود آب می‌شود.
برای جلوگیری از سوختن و پاشیدن زیاد باید طول قوس را حتی المقدور کوتاه نگه داشت. برای به دست آوردن درز صاف و بدون سوراخ در قطعات کلفت تر از ۸ میلیمتر بهتر است قطعه تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شود. قطر الکترود را معادل ضخامت دیواره جوش دادنی انتخاب می‌کنند. برای به دست آوردن درز جوش مقاوم در الکتروشیمی‌لازم است که بقایای سرباره جوش را خوب پاک کنند.
جنس روپوش رطوبت جذب می‌نماید و باید الکترودها را حتماً در محل خشک نگهداری کنند. الکترودهائی که مرطوب شده باشند می‌توانند درحرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد دوباره خشک شوند.


روانسازها در جوشکاری آلومینیوم با برق
درجه ذوب اکسید آلومینیوم در حدود ۲۰۰۰ درجه سانتی گراد بود و تقریباً سه برابر درجه ذوب آلومینیوم می‌باشد. خمیرهای جوشکاری آلومینیوم بیشتر دارای کلرید و فلورید و سولفات سدیم و فلزات قلیائی و کلرورپتاسیم می‌باشند که باید کار را به وسیله آن آغشته کرد.گرد جوش اندکی قبل از فلز اصلی ذوب شده و اکسید آلومینیوم را حل می‌کند و به صورت تفاله در می‌آید و در سطح فلز گرم شده پخش می‌شود و از اکسیداسیون بیشتر جلوگیری می‌نماید.
توجه فرمائید: برای جوشکاری آلومینیوم باید حتماً روانساز مخصوص آن را به کار برد. در جوشکاری آلومینیوم دو نوع گرد جوشکاری به کار می‌رود که یکی از آنها در آب حل شده و به شکل خمیر در می‌آید. و نباید مقدار زیادی گرد را در آب حل کرد زیرا بعداً فاسد می‌شود و گرد خمیر، خشک و فاسد می‌گردد.
نوعی دیگر روانساز وجود دارد که در آب حل نشده و بیشتر در جوشکاری درزهای گونیائی به کار می‌رود و پس از آن باقیمانده را می‌توان به سادگی از روی کار پاک کرد.
نباید بیش از اندازه از روانساز استفاده کرد زیرا مضر است و از لحاظ کم بودن سیالیت آلومینیوم در موقع ذوب تغییر رنگ نمی‌دهد یا خیلی کم سرخ می‌شود لذا تشخیص زمان ذوب برای مبتدیان جوشکاری سخت است و اتفاق می‌افتد که حرارت مشعل در یک نقطه متمرکز شده و کار را سوراخ می‌نماید. آزمودگی جوشکار در آن است که لحظه دقیق جوشکاری را از ذوب شدن روانساز و پراکنده گشتن روانساز در روی فلز یا قطعه کار تشخیص دهد. هر چه اجزاء آلیاژ بیشتر باشد جوشکاری دشوارتراست.
شیشه عینک جوشکاری آلومینیوم بایستی آنقدر روشن باشد که بتوان به وسیله آن مطالعه کرد و جوشکاری از راست به چپ در مورد فلزات سبک متداول است. در مورد ورقهای ضخیمتر از ۴ میلیمتر جوشکاری از چپ به راست انجام می‌گیرد . زاویه مشعل با سیم جوش از زاویه جوشکاری آهن بیشتر است و مخصوصاً توجه شود که مخروط داخلی شعله باید روی حوضچه مذاب قرار گیرد. مشعل را نباید نوسان داد بلکه در امتداد خط جوش به طور مستقیم حرکت داد.

نظرات 1 + ارسال نظر
سامانه پیامک جمعه 15 فروردین‌ماه سال 1393 ساعت 09:04 ب.ظ http://panel.mida -co.ir/

بنام خدا با سلام خدمت شما مدیر گرامی شما می توانید فقط با پرداخت ده هزار تومان صاحب یک پنل پیامک همراه با خط اختصاصی ارسال و دریافت شوید. با این خط می توانید پل ارتباطی جدیدی برای کاربران خود فعال نمائید.لازم به ذکر است پیامک های نرفته به شما برگشت داده می شود.همچنین می توانید خط مورد علاقه خود را میان ده هزار خط انتخاب نمائید .جهت دیدن دمو و ثبت نام به آدرس زیر مراجعه فرمائید panel.mida -co.ir/register.php
باتشکر میدا

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد